Toplozračni solarni kolektor za brezplačno ogrevanje in prezračevanje! Popolna rešitev za hiše, zidanice, garaže, kleti, mobilne hiše, avtodome, čolne, jahte...

SolarVenti

Zakaj je SolarVenti nekaj več kot le prezračevanje, dogrevanje ter stranjevanje vlage iz prostora?:

  • SolarVenti kolektor ob majhni investiciji obratuje avtomatsko in POPOLNOMA BREZ OBRATOVALNIH STROŠKOV.
  • SolarVenti obratuje BREZ PRIKLOPA NA ELEKTRIČNO OMREŽJE.
  • Ni potrebe po dodatnem ogrevanju zraka za prezračevanje in izsuševanje prostora.
  • Odstrani vonjave v prostoru, ki se pozimi ne zrači, prepreči pojav plesni in vedno svež in suh zrak v prostoru.

V počitniških objektih pozimi uporabite SolarVenti namesto:

  • centralnega prezračevalnega sistema, ki je draga naložba in potrebuje elektriko, da prezrači prostor;
  • Klimatske naprave, ki je draga naložba in potrebuje elektriko za ogrevanje zraka.

Enostavna montaža po principu “naredi sam”

Prave strani za namestitev kolektorja so jug, jugo-vzhod ali jugo-zahod. Najboljše je, če kolektor namestimo v pokončnem položaju na zunanjo steno objekta, možna pa je tudi montaža na streho vendar z določenimi omejitvami.

Kako deluje?

Kako deluje? Vsakič, ko sonce posije, ventilator sesa svež zunanji zrak skozi majhne luknje na per- forirani hrbtni strani kolektorja. Zrak kroži v notranjosti kolektorja, kjer se segreje s po- močjo energije sonca za 15 - 40°C in se segret vpihuje v notranji prostor. Notranji vlažen zrak najde izhod iz objekta skozi špranje in netesnosti. Ventilator se napaja z električno energijo iz fotovoltaične PV celice, tako da priklop na električno omrežje ni potreben. V poletnem času kolektor izklopimo in takrat ne obratuje, pa vendar težave s pregrevanjem notranjosti kolektorja niso možne.

SolarVenti

Vsi SolarVenti kolektorji se lahko enostavno montirajo na steno ali na streho. Kolektor je primeren tudi za obmorske hiše ter za čolne. Kolektor se lahko regulira s pomočjo stikala (on/off), termostata ali elektronskega regula- torja.

Življenjska doba kolektorja je najmanj 15 - 20 let in zahteva nobenega vzdrževanja. Vračilna doba naložbe v kolektor znaša 3 - 8 let (odvisno od velikosti kolektorja), a še bolj pomembno od tega je, da SolarVenti ustvarja in vzdržuje zdravo bivalno okolje v vašem domu ali počitniški hiši.

Dodatne vsebine
letak SolarVenti
WIll Hill BookiesW.BetRoll here...
BetFair F.BetRoll UK Bookies